Nαι

Του Δρ. Π. Κ. Αλεξόπουλου, Ψυχιάτρου

Ένα καθήκον του ενεργού και υπεύθυνου πολίτη σύμφωνα με το νομοθέτη Σόλωνα είναι να συντάσσεται με μια από τις αντιμαχόμενες πλευρές, όταν η κοινωνία διχάζεται. Τονίζει ο Σόλων σε ελεύθερη μετάφραση τα παρακάτω: Όταν η πόλη διαιρείται στα δύο, διχάζεται, όποιος δεν συντάσσεται με μια από τις δυο αντιμαχόμενες  πλευρές δεν πρέπει να τιμάται, δεν πρέπει να αποτελεί τμήμα της πόλης”. Τα παραπάνω  έχουν μια συγκλονιστική επικαιρότητα εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Ακολουθώντας την επιταγή του Σόλωνα λαμβάνω καθαρή θέση:  Απαντώ  λοιπόν ΝΑΙ!

Ναι για μια πολιτεία στην οποία κυριαρχεί το κράτος δικαίου και όχι οι λογικές της Ψωροκώσταινας που κομματικοποιούν και εργαλειοποιούν το κράτος.

Ναι για μια πατρίδα με σύγχρονες υποδομές!

Ναι για μια πατρίδα της αξιοκρατίας και της ισονομίας, όπως τις απολαμβάνουν οι άλλοι λαοί των ευρωπαϊκών κοινοτήτων!

Ναι σε μια Ελλάδα που σέβεται τις μειονότητες και το διαφορετικό, όπως υπαγορεύει το κεκτημένο των ευρωπαϊκών κοινοτήτων!

Ναι στο μέλλον μιας χώρας που πορεύεται στα μονοπάτια της νεωτερικότητας και του ορθολογισμού!

Ναι στη συμμετοχή μας στο κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα που ανοίγει δρόμους προόδου και προκοπής σε κάθε Έλληνα!

Ναι στη συμμετοχή μας στη βαθμιαία και επίπονη  εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, μιας και τα υπερεθνικά περιβάλλοντα όπως η ρωμαϊκή και βυζαντινή αυτοκρατορία “πάνε” μάλλον καλύτερα στους Έλληνες σε σχέση με το εθνικό κράτος…

Η πορεία προς το δημοψήφισμα είναι πορεία στην κόψη του επισφαλούς. Ας μην γίνουμε έρμαια του συναισθηματισμού, του κομματισμού και της ελαφρότητας. Ας ζυγίσουμε τα δεδομένα και ας αποφασίσουμε ορθολογικά και με σύνεση, με γνώμονα το μέλλον.

Ναι στο μέλλον!

Comments are closed.